Violeta Alexandru: ”Pensiile trebuie să crească astfel încât să acopere rata inflației”

violeta alexandru gov.roVioleta Alexandru - MInistrul Muncii a vorbit, sâmbătă seară, despre o nouă majorare a pensiilor în 2021. Ministrul nu a confirmat majorarea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie, spunând că evaluarea va avea loc la finalul anului și atunci se va decide procentul.

 

”Pensiile trebuie să crească astfel încât să acopere rata inflației. Ne preocupă deci un calendar al creșterii și pentru anii viitori, dar această sursă trebuie să fie susținută de resursele bugetare.

Orice promisiune de a crește pensiile peste ce poate susține bugetul public este iresponsabilă. Nu pot confirma majorarea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie, următoarea evaluarea va avea loc la finalul anului, când vom face următoarea rectificare și vom ști cum se va prezenta bugetul de anul viitor.

Guvernul este responsabil să se gândească la creșterile din anul viitor, dar este inadmisibil să promiți ceea ce nu poți da la pensii. Nu este vorba că nu vrem să creștem pensiile. Ce partid nu ar vrea? Dar trebuie să înțelegem că se vând multe promisiuni”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă seară, la un post TV.

Tot ce am făcut în această perioadă a fost să salvăm economia, locurile de muncă, în această perioadă dificilă pe care am traversat-o. Guvernul a crescut pensiile cu 14%, suntem singura țară europeană care a făcut acest lucru în criză. PSD nu și-a ținut promisiunile și nu a majorat pensiile cu 40% nici când puteau să facă asta.

Am să lupt până la ultimul dosar de pensie întârziat. Angajații de la casele de pensii nu înțeleg că se mint pe ei înșiși și bineînțeles pe pensionari. Unora nu le pasă”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.