110 biciclete achiziţionate de Primăria Slatina

bicicleteMunicipiul Slatina implementează proiectul „Proiect integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete și vehicule electrice)”, finanțat cu fonduri europene prin POR, valoarea acestuia fiind de aproape 5 milioane de lei.

110 biciclete, 12 triciclete pentru persoane vârstnice și cu dizabilități, prin această investiție fiind instalate și cinci stații de încărcare vehicule electrice. Iar bicicletele chiar au fost testate luni, 3 iunie, de Ziua internațională a bicicletei.

„Municipiul Slatina are în implementare proiectul cu titlul „Proiect integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete și vehicule electrice)” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 în valoare de 4.968.292,27 lei prin care s-au achiziționat 110 biciclete, 12 triciclete pentru persoane vârstnice și cu dizabilități și prin care s-au instalat 5 stații de încărcare vehicule electrice.

Bicicletele achiziționate prin proiect au fost testate astăzi, în contextul eforturilor ce se depun pentru diminuarea poluării, dar și pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor GES datorate transportului urban și promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor în Municipiul Slatina, precum și instalarea de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice”, transmite Primăria Slatina.

Pin It