Salariul minim crește cu 400 de lei, dintre care 300 neimpozabili

nicolae ciucaNicolae Ciucă, a afirmat marți că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri.

„S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă”, a explicat el.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, care este poziţia PNL faţă de creşterea salariului minim şi dacă vor fi acordate şi măsuri compensatorii mediului de afaceri.

„Am avut discuţii la nivelul coaliţiei ieri (luni - n.r.). Am discutat tot ceea ce ţine de acest subiect care practic a ţinut prima linie pentru o lipsă de comunicare internă la nivelul Coaliţiei. Ieri s-au lămurit toate aceste aspecte şi în acest moment vă pot spune că am discutat cu mediul de afaceri, am discutat cu sindicatele, am discutat ieri cu partenerii de coaliţie. Decizia este luată pentru mărirea salariului minim, cu această nevoie de sprijinire a mediului de afaceri”, a afirmat preşedintele PNL, potrivit News.ro.

El a precizat că mărirea va fi de 400 de lei, iar suma de 300 de lei va rămâne neimpozabilă.

Pin It