VIDEO. Lucările la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti au ajuns la 48%

lucrari tronson 4 Dex12Directorul CNAIR, Cristian Pistol a anunţat, sâmbătă, că stadiul lucărilor la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a ajuns la 48%.

„Mobilizare bună pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Piteşti (DX12)! Constructorul român (Spedition UMB) a reluat lucrările în şantier şi a ajuns la un stadiu fizic de 48%”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, directorul CNAIR. Cristian Pistol precizează că tronsonul de 31,82 km (Colonesti - Oarja), care va face legătura cu A1 (autostrada Bucureşti - Piteşti) trebuie deschis în acest an.

 Vizăm darea în trafic a tronsonului 1 la sfârșitul acestui an

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a efectuat o vizită pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12), pe care vrea să dea în trafic la finalul acestui an.

„Mă aflu în vizită pe șantierul tronsnului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, pentru a verifica progresul lucrărilor executate de antreprenor”, transmite Scrioșteanu pe pagina proprie de Facebook.

– continuă așternerea straturilor de asfalt, până în acest moment fiind turnate peste 69000 tone asfalt din 150.000 tone;

– continuă execuția lucrărilor de terasamente pe întregul traseu al drumului expres;

– continuă așternerea stratului de balast;

– continuă lucrările de așternere a stratului de balast stabilizat cu lianți hidraulici;

– la nodul rutier cu DN65F (Centura Nord Craiova) se execută lucrări de turnare a plăcilor de suprabetonare aferente pasajului peste Centura Craiova;

– se lucrează la realizarea noii girații de la intersecția Drumului Expres cu Centura Craiova;

– se execută lucrări de armare rigle până la realizarea armării, cofrării și betonării plăcilor de suprabetonare în vederea realizării hidroizolației pentru 9 structuri simultan din 15;

– sunt în curs de montare grinzile prefabricate din beton precomprimat, fiind realizate un număr de 359 buc din totalul de 461 grinzi;

– pentru podul de la km 15+005 a fost realizată hidroizolația și așternută protecția din beton asfaltic BA8;

– au început lucrările de colectare și evacuare a apelor, fiind executați 18 km de rigole acostament;

– sunt în curs de execuție lucrările ITS;

– au fost realizate fundațiile stâlpilor de iluminat în zona nodului rutier de la km 1+400.

„Reamintesc faptul că pentru acest tronson au fost reluate lucrările de execuție în luna octombrie 2023, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial și vizăm darea in trafic la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, conchide oficialul de la Transporturi.

Tronsonul 1 Craiova – Robănești (17,7 kilometri) al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt.

{source}

Pin It