DEx12: CNAIR a desemnat proiectantul nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni

DEX12Firma de proiectare Specialist Consulting a fost desemnată câștigătoare a contractului pentru proiectarea preliminară a nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni, pe loturile 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești, a transmis luni, 5 februarie, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Pentru a doua licitație, CNAIR a majorat valoarea contractului cu peste 200 000 lei, de la 1,3 – 1,5 milioane la procedura anterioară, la 1,4 – 1,7 milioane lei, dar a redus perioada pentru realizarea Studiului de Fezabilitate de la 10 la 8 luni. Cele trei oferte au venit de la proiectanții Like Consulting, Specialist Consulting și Total Business Land. La Colonești, descărcarea din lotul 3 în DN 65 este asigurată provizoriu, iar lotul 4 Colonești – Albota – A1 (32 km) ar urma să fie inaugurat în decembrie 2024, acum fiind la aproape 45% execuție.

Contractul pentru studiul de fezabilitate poate fi semnat doar dacă nu se depun contestații.

„Firma SPECIALIST CONSULTING SRL a câștigat contractului pentru elaborare Studiului de Fezabilitate necesar construirii celor două noduri rutiere de descărcare de pe Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx 12) pe DN 65 (Colonești), județul Olt și DJ 659 (Suseni), județul Argeș !

Contractul are o valoare de 1,25 milioane de lei (fără TVA) și o durată de 8 luni, din care 7 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Investiția (finanțată prin PT) este necesară ca urmare a construcției drumului expres Craiova – Pitești care generează valori de trafic suplimentare.

Construcția celor două noduri rutiere va facilita accesul persoanelor și mărfurilor între localitățile mici și centrele urbane mari din Oltenia și Muntenia ceea ce va contribui la o dezvoltare economică regională mai eficientă”, afirmă Cristian Pistol.

 

Pin It