România exporta luni dimineață aproape 1.000 de MW de electricitate, în contextul unei producții uriașe de energie eoliană

turbine eolieneRomânia exportă spre Republica Moldova aproape 1.000 de MW de electricitate luni dimineață, dar cea mai mare parte din această energie se duce mai departe spre Ucraina. Aceasta în condițiile în care turbinele eoliene instalate în țara noastră produc o cantitate uriașă de electricitate.

Producția de electricitate a României depășește în această dimineață 9.000 de MW, cea mai mare parte provenind, în jurul orei 10:00, din turbine eoliene.

Acestea asigură peste 2.460 de MW, în contextul în care toată partea de est a țării noastre se află sub cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol.

În total, în România sunt instalate turbine eoliene de 3.000 de MW.

A doua sursă de producție a energiei sunt hidrocentralele, care produceau 2.415 MW la ora menționată. Astfel, peste jumătate din producția țării este reprezentată de surse regenerabile.

România exportă electricitate în Ucraina

Consumul țării este de aproximativ 8.200 MW, iar producția totală depășește 9.100 MW, diferența fiind exportată.

Potrivit datelor Transelectrica, aproape 1.000 de MW pleacă spre Republica Moldova.

La rândul său, Republica Moldova își asigură aproape integral consumul (821 MW la ora analizată) din producție proprie (721 MW) și exportă spre Ucraina o cantitate de peste 800 MW.

Așadar, aproape întreaga cantitate de energie care pleacă la export din România se îndreaptă către Ucraina.

Pin It