VIDEO S-a deschis traficul pe primul tronson din Autostrada Bucureștiului A0

Autostrada Bucuresti A0Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 s-a deschis miercuri de la ora 15.00. Constructorul român UMB practic finalizează lucrările la Lotul 2 din A0 Nord mult înainte de termenul oficial, însă traficul a fost deschis doar pe aproape 10 km din cei 19 km ai lotului, între DN1 și Autostrada A3.

Constructorul român UMB a dat în trafic de la ora 15.00 circa 9,5 km din cei 19 km de pe A0 Nord Lotul 2, mai exact porțiunea dintre DN1 și A3.

Restul kilometrilor de pe acest lot sunt de-o parte și alta a nodurilor rutiere și nu au o descărcare de trafic care să permită folosirea lor.

„Iresponsabilii CNAIR n-au fost în stare să facă o descărcare provizorie promisă de nenumărate ori mai bine de un an”, apreciază dur Asociația Pro Infrastructura.

De cealaltă parte, șeful de la CNAIR spune că nici nu se va mai discuta de o descărcare temporară, ci speră ca anul viitor constructorul lotului adiacent - chinezii de la CCECC care au semnat contractul în primăvară - vor prioritiza și vor termina în timp record (n.r.) legătura și nodul rutier cu DN2.

„Anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulația va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 și #DN2 pe 21 de km”, spune Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Cea mai mare parte a tronsonului din A0 Nord care nu va fi folosită - aproape 7 kilometri - este de la nordul rutier cu A3 și până spre DN2 la Afumați. Restul care rămâne nefolosit este un „ciot” de la intersecția cu DN1 și până în dreptul localității Corbeanca.

UMB a început oficial lucrările la acest tronson în august 2022 și avea ca termen de finalizare oficial 1 iunie 2024, astfel că deschiderea parțială acum și finalizarea tuturor lucrărilor în următoarele luni va însemna practic un contract terminat înainte de termen, un lucru devenit aproape deja o „tradiție” pentru companiile omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Pe de altă parte, Asociația Pro Infrastructura amintește că oficial UMB a primit autorizația de construire pe 1 august 2022 - moment de la care curge termenul oficial de 22 de luni, însă constructorul român ar fi început de fapt unele lucrări mult mai devreme, încă din noiembrie 2021. Hotnews.ro

Pin It