Guvernul va aproba proiectul de finanțare a autostrăzii A7 Ploiești - Pașcani

Autostrada A7 Ploiesti BuzauGuvernul va aproba în şedinţa de joi, printr-un proiect de lege, contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii în valoare de 600 milioane de euro pentru susţinerea proiectului Autostrăzii A7 Ploieşti - Paşcani.

Este vorba despre o cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Contractul a fost semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023 şi se estimează că proiectul se va finaliza în 2025.

Data finală de disponibilizare a împrumutului este de până la 48 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

"Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2x2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secţiuni, după cum urmează: Ploieşti - Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău - Focşani, cu o lungime de 82,44 km; Focşani - Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău - Paşcani, cu o lungime de 77,39 km", se arată în expunerea de motive a proiectului.

În şedinţa Cabinetului Ciolacu de joi urmează să fie aprobat şi un proiect de ordonanţă pentru completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, astfel încât să se permită organizarea de expoziţii în străinătate sau realizarea de proiecte culturale internaţionale de către instituţiile muzeale aflate în subordinea Ministerului Culturii.

Pin It