Ministerul Finanţelor verifică 17 ministere cum au cheltuit banii publici

baniDirecția Generalã de Inspecție Economico-Financiarã, din cadrul Ministerului de Finanțe, efectueazã în acest moment 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și la alte trei autoritãți/instituții publice, anunță Ministerul Finanțelor.

Potrivit sursei citate, acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demaratã în data de 19 noiembrie, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunța, recent, că nu mai sunt bani pentru pensiile și alocațiile românilor, pentru luna decembrie. Turcan spunea că ministru Muncii a cerut suplimentarea bugetului ministerului pe care îl conduce încă din data de 12 noiembrie. În replică, Florin Cîțu i-a transmis: "Este ministrul Muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”.

Controalele sunt prevãzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021.

"Verificãrile sunt menite sã asigurare respectarea prevederilor Ordonanței de urgențã a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativã a întreprinderilor publice și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Economie

Autostrada Sebeș-Turda (A10) va fi deschisă complet începând din 30 noiembrie, a anunțat luni ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, au mai rămas de finalizat doar „câteva lucruri minore”, astfel că marți după-amiază se va da drumul circulației și pe Lotul 2, însă „fără...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.