Proiect de peste 37 milioane lei pentru dotarea Spitalului Slatina cu aparatură medicală modernă

upu spitalul judetean de urgenta slatinaConsilierii judeţeni au aprobat, luni, proiectul „Îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 37.237.388,58 lei, TVA inclusă, finanţarea din sursă externă fiind în procent de sută la sută.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina. a existat o măsură pe POIM în care pentru combaterea COVID se puteau depune proiecte. Este un proiect de 37 de milioane lei, prin care încercăm să dotăm spitalul cu aparatură medicală și mobilier medical. Noi am depus proiectul la București, urmează să vedem eligibilitatea lui și mai apoi să achiziționăm. Trebuie să treacă printr-un întreg cirucit, nu se iau direct. Doar Guvenrul face încredințări directe pe starea de alertă, nu noi. Noi facem procedura standard, așa cum s-a făcut de fiecare dată. Licitații și tot ce urmează după aprobarea proiectului, acesta este un prim pas. Întâi trece acest proiect prin CJ, urmând ca apoi să-și urmeze calea”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Economie

Premierul Florin Cîţu a atras atenţia luni că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada caniculei și a anunţat că va relua cu "celeritate" demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu, având în vedere că Parlamentul "nu şi-a făcut treaba" în acest domeniu.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.