Ford va produce un nou vehicul comercial la Craiova

ford transitFabrica Ford din Craiova va începe, în 2023, producţia unui vehicul comercial uşor, care va avea şi o versiune electrică, începând cu 2024, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru producţia noului vehicul, care va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România, Ford va investi la fabrica din Craiova 300 de milioane de dolari.

"Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova", a declarat preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, citat în comunicat.

Acesta susţine că, prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule complet electrice.

"Investiţia din Craiova vine în contextul celorlalte investiţii anunţate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) şi pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia şi trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienţilor din Europa vehicule comerciale cu zero emisii. Această nouă investiţie în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranţa companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătăţirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producţie în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care este esenţială", mai spune preşedintele Ford Europa.

În februarie, Ford şi-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030. Noul vehicul comercial uşor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenţionale Ford pe benzină, precum şi diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Potrivit Ford România, investiţia totală pe care compania a făcut-o la Craiova, incluzând şi cele 300 milioane de dolari, se apropie de 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii, în 2008. Foto. Ford Transit - Ford Facebook

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.