Salată Afrodita

salata

Rumeniți sâmburii de pin într-o tigaie teflonată, până devin brun-aurii, scoateți-i și puneți-i de-o parte. Puneți untul în tigaie, tăiați baconul fâșii și prăjiți-l până devine crocant. Tăiați avocado pe lungime, scoateți sâmburele și tăiați-l felii. Spălați fetica și rupeți frunzele în bucăți.

Adăugați feliile de avocado la salată și împărțiți-o în două castroane mai mici. Pentru dressing, amestecați oțetul de zmeură cu uleiul de nuci, muștar și supă, asezonați cu sare, piper și zahăr și turnați-l peste salată.

Presărați cubulețe de bacon și sâmburi de pin pe salată și serviți.

Ingrediente (2 Porţii): 3 linguri sâmburi de pin, o linguriță de unt, 50 g bacon fâșii, un avocado, 100 g fetică (salată), 4 lingurițe oțet de zmeură, 4 linguri ulei de nuci, o linguriță muștar cu ierburi, 4 linguri supă de legume, sare, piper, zahăr.

Valoare nutritivă/porţie:

827 kcal / 3463 kJ

5 g Carbohidraţi

8,3 g Proteine

87 g Grăsime

0,2 UG

 

 

 

 

 

 

Utile

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.