Papricas de pui

papricas_pui

Preparare

Se pune untura într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, sare, ardei rosu si boia de ardei. Se amestecă împreună până când ceapa este translucida. Adăugați bucățile de pui și se toarnă apă peste tot. Gatiti la foc mediu timp de 1 oră, adăugând mai multă apă, dacă este necesar.

 

Se amestecă roșii separand zeama. Se amestecă lichidul într-un bol mediu cu faina si smantana, se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă încet amestecul de pui la, amestecând constant. Este gata in momentul in care amestecul este gros.

Ingrediente

2 linguri de untură

1 ceapa mare, tocata

3 catei de usturoi, tocat

3/4 lingurita de sare

1 lingurita ardei rosu zdrobit

3 linguri de boia de ardei

1 pui întreg, tăiat în bucăți

1 cană de apă

1 rosii taiate cubulete

2 linguri de faina

smantana

  

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Utile

 

 

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.