Ouă ochiuri la capac

ochiuri_la_capac1

Ouă ochiuri la capac

Ingrediente

12 ouă

unt 100 g

sare 15 g

piper

 

Preparare

Se toarnă ouăle în farfurioare (cești) câte două, în care s-a pus dinainte o bucățică de unt.

Se dă la cuptor cinci minute.

Se scot când albușul s-a coagulat și se servesc cu un praf de sare deasupra iar cine dorește și puțin piper.

POFTĂ BUNĂ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utile

 

 

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.