Pui a la marengo

pui_marengo

Preparare

Se presară puii cu sare și piper.

 

Zarzavatul se curăță, se spală și se taie mărunt.

Se pun puii împreună cu zarzavatul într-un ceaun cu ulei încins.

Se prăjesc înnăbușit timp de 50 de minute (vasul fiind bine acoperit).

Când sunt gata se toarnă deasupra mujdei de usturoi.

Se servește cu mămăliguță fierbine.

Ingrediente pentru 6 porții

  • pui 1,2 kg

  • ceapa 100 g

  • pastarnac 100 g

  • usturoi 60 g

  • morcovi 100 g

  • ulei 100 ml

  • țelină 100 g

  • sare 30 g

 POFTĂ BUNĂ!

 

 

 

 

 

 

Utile

 

 

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.