Crema de mazare verde

crema_mazare_verde

Preparare:

Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu apă sărată și lapte.

 

După ce s-a scurs, se așează frumos într-o tavă unsă în prealabil cu unt, se adaugă smântâna înfrățită cu făina, nucșoara rasă, sarea, cașcavaul (trecut și el prin răzătoare) și praful de pesmet.

Se dă la cuptor la foc mic o jumătate de oră și se servește fierbinte.

Ingredientele pentru șase porții:

  • varză albă 2 kg

  • lapte 80 ml

  • făină 15 g

  • cașcaval 100 g

  • smântână 200 g

  • nucșoară 3 g

  • sare 15 g

  • pesmet 15 g

  • unt 50 g

 Spor la treabă și POFTĂ BUNĂ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Utile

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.