Friptura de vita cu sos de rosii

friptura_vita_sos_rosii

Ingredientele pentru șase porții:

  • carne de vită 900 g

     

  • roșii 500 g

  • vin roșu 100 ml

  • ceapă 150 g

  • untdelemn 100 ml

  • unt 50 g

  • sare 10 g

  • piper 3 g

  • supă de oase 150 ml

  • făină 25 g

  • pătrunjel verde

 

Preparare:

Se spală, se curăță, se taie și se bate carnea ca pentru șnițel.

Se pudrează cu sare și piper și se pune în vasul în care s-a călit ceapa în untdelemn.

Când carnea s-a pătruns pe jumătate, se adaugă roșiile tăiate rondele, vinul, untul, făina și supa de oase, lăsându-se pe foc până la înmuierea completă a fripturii.

Se scoate friptura pe un platou, iar sosul se dă prin strecurătoare, avându-se grijă să se degreseze.

Se stropește friptura cu sos și se presară deasupra pătrunjel verde tocat.

 

Spor la treabă și POFTĂ BUNĂ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Utile

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.