Culinar

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

preparate traditionale pasteOuăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

ciorba_pui_grec

Preparare:

Puiul spălat și tranșat se pune la foc un 1,5 l de apă – avându-se grijă să se spumuiască. Se adaugă zarzavatul curățat și spălat, sarea și piperul boabe.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

papricas_pui

Preparare

Se pune untura într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, sare, ardei rosu si boia de ardei. Se amestecă împreună până când ceapa este translucida. Adăugați bucățile de pui și se toarnă apă peste tot. Gatiti la foc mediu timp de 1 oră, adăugând mai multă apă, dacă este necesar.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

2336_recipe_ro_gross

Preparare:

Se spală aripioarele și se taie în două, îndepărtându-li-se partea mică. Se presară cu sare și piper. Se încinge ulei într-o tigaie înaltă și se prăjesc până se rumenesc. Se servesc cu sos de ardei iute.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

iepure_la_tava

Asadar mai intai bucatile de carne se curata de grasime si de pielite. In cazul iepurelui stiu ca acea grasime da un gust specific, neplacut, iar daca este indepartata, friptura are acelasi gust cu carnea de pasare (pe vremuri taica'meu asa ii pacalea pe invitatii care presupunea el ca n-ar fi pus gura pe iepure; le spunea ca e curcan si se manca tot de pe platou :)) nimeni nu sesiza ceva deosebit).

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

crema_mazare_verde

Preparare:

Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu apă sărată și lapte.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

salata

Rumeniți sâmburii de pin într-o tigaie teflonată, până devin brun-aurii, scoateți-i și puneți-i de-o parte. Puneți untul în tigaie, tăiați baconul fâșii și prăjiți-l până devine crocant. Tăiați avocado pe lungime, scoateți sâmburele și tăiați-l felii. Spălați fetica și rupeți frunzele în bucăți.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...