Comuna Gornet iese din carantină

control declaratii iesire din localitateCurtea de Apel București a anulat ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență de carantinare zonală în comuna prahoveană Gornet.

Este vorba de satul Gornet Cuib, care a intrat oficial în carantină zonală pe 22 iulie și ar fi trebuit să fie ridicată mâine, pe 5 august.

Măsura a fost luată după ce DSP a anunțat că 15 din cei 2.800 de locuitori au fost depistați pozitivi la testul COVID-19.

Avocatul Primăriei Gornet, Bogdan Dumitru, a atacat in instanță ordinul șefului DSU. Avocatul a cerut , în numele localnicilor, și despăgubiri morale de 500.000 de euro de la DSU. În întâmpinarea făcută pe adresa Curţii de Apel Bucureşti, localnicii din Gornet au precizat că aşteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul de carantinare.

 

Curtea de Apel București a admis cererea de ieșire din carantină, și anume a admis anularea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova.

Instanța a respins însă daunele morale cerute de avocat în numele localnicilor. Avocatul a reclamat daune în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar “apostrofaţi”.

Decizia nu este definitivă.

 

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.