Masca de protecție devine obligatorie în aer liber, pe litoral

masca litoralNoi reguli pe litoral. De la 1 august, masca de protecție devine obligatorie în aer liber, între orele 18.00-24.00

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Constanța a decis că devine obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în intervalul orar 18:00 – 24:00, începând cu data de 1 august.

Constănțenii și turiștii de pe litoral vor fi, astfel, nevoiți să poarte mască seara, în locurile aglomerate, cum sunt falezele, târgurile, parcurile, piețele, gările și stațiile de transport în comun, dar și pe plajă.

Este vorba despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz… De asemenea, pentru zonele de promenadă din județul Constanța, în toate stațiunile turistice, vorbim de zonele tradiționale unde se creează aglomerări – Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni, obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare.

Programul teraselor nu va fi afectat, în sensul în care societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00.

 

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.