Ludovic Orban în vizită la ALRO și pe șantierul Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești

  orban vizita drum expres 1Prim-ministrul Ludovic Orban, împreună cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor şi Virgil Popescu, ministrul Economiei, au făcut marţi o vizită pe şantierele Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti.

  orban vizita drum expres 2Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești

  Echipa ministerială, alături de care a fost prezent şi deputatul liberal de Olt Gigel Ştirbu, a fost întâmpinată de prefectul de Olt Florin Homorean, Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt, Mădălin Teodosescu, primarul oraşului Balş, alte autorităţi judeţene, dar şi reprezentanţi de la Secţia Drumuri Naţionale Slatina, în frunte cu directorul Adrian Motorga.

   „Cel mai lung pod, de un 1,7 kilometri, este o lucrare de artă, greu de realizat. O lucrare în curs de edificare și care va asigura practic traversarea râului Olt în condițiile cele mai bune. Drumul Expres Craiova – Pitești este un proiect fundamental, mă bucur să văd că prinde viață sub ochii noștri. Proiectul acesta va beneficia de suport total din partea mea ca şi premier, dar şi a Guvernului pe care îl reprezint. Mă bucur că am fost alături de ministrul Transporturilor, care a anunţat câştigorul Tronsoanelor III şi IV, care vor finaliza acest proiect al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Sunt convins că nu există temei de contestare, iar contestatarilor de profesie le transmit să se lase de acest obicei”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

  Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a spus care este stadiul lucrărilor la Tronsonul II care tranzitează judeţul Olt, însă a precizat şi informaţii cu privirea la realizarea Tronsoanelor III şi IV.

  „Suntem aici, în această formulă, pentru a da o veste bună Olteniei de pe șantierul Tronsonului II Craiova – Pitești. Dacă Tronsoanele I și II sunt în execuție, în linie dreaptă, de astăzi (marţi n.r.) și Tronsoanele III și IV au intrat în linie dreaptă. Colegii mei din Compania de Drumuri au desemnat câștigătorul licitație atât pentru Tronsonul III, cât și pentru IV”, a precizat Lucian Bode, ministrul Bode, în zona Bălţii Milcov ce va fi tranzitată de Tronsonul II al şoselei de mare viteză.

  orban vizita la alro slatinaAlro Slatina – 55 de ani de la realizarea primei şarje de aluminiu românesc

  Orban, împreună cu echipa sa de la Bucureşti au vizitat Divizia Aluminiu Primar și Divizia Aluminiu Prelucrat ale uzinei de aluminiu slătinene.

  Ludovic Orban a dat şi vestea că schema de ajutor de stat adoptată de Guvernul României şi adoptată de Comisia Europeană prin care marii consumatori de energie vor fi sprijiniţi urmează a fi pusă în parctică de luna viitoare.

  orban vizita la alro slatina 2„Schema de ajutor de stat adoptată de Guvernul României şi aprobată de Comisia Europeană va fi pusă în practică în cursul lunii iulie şi combinatul va beneficia de un ajutor de stat ca şi consumator mare de energie electrică, în care practic i s-a redus cu 16% costul certificatelor de emisii de dioxid de carbon.

  De asemenea, a doua veste bună pe care le-am dat-o cu ocazia aniversării a 55 de ani este vestea că suntem aproape gata cu aprobarea schemei de ajutor de stat prin care garantăm creditele pentru marile companii, credite pentru investiţii, pentru capital de lucru, pentru reinvestire, o schemă pe care noi am adoptat-o prin memorandum guvernamental şi va deveni operaţională în maximum zece zile, astfel încât să putem să oferim un instrument de finanțare și pentru companiile mari, nu numai pentru întreprinderile mici și mijlocii.

  De asemenea, lucrăm la o modificare legislativă prin care avem ca obiectiv diminuarea așa zisei taxe pe cogenerare”, a conchis premierul României.

  Actualitate

  Prefectul Florin Constantin Homorean se află internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce duminică a primit rezultatul pozitiv la testul efectuat pentru depistarea SARS-CoV-2, înainte cu o zi.
  Social

  Luni, 13 Iulie 2020 16:20

  Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj, anunţat...

  Actualitate

  Luni, 13 Iulie 2020 15:28

  Prefectul Florin Homorean este unul dintre ultimele cazuri confirmate în județ cu noul...

  Evenimente

  Luni, 13 Iulie 2020 14:28

  Un bărbat de 37 de ani, din comuna Ianca, este acuzat că şi-a omorât prietenul de pahar, în urma...

  Actualitate

  Luni, 13 Iulie 2020 13:39

  Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de...

  Social

  Luni, 13 Iulie 2020 12:38

  România este printre primele zece țări din Uniunea Europeană (UE) în care populația a scăzut în...

  Național

  Luni, 13 Iulie 2020 11:00

  Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe...

  Evenimente

  Luni, 13 Iulie 2020 06:52

  Un bărbat de 33 de ani, din comuna Schitu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean...

  Actualitate

  Duminică, 12 Iulie 2020 19:30

  Prefectul Florin Constantin Homorean se află internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina,...

  Actualitate

  Sâmbătă, 11 Iulie 2020 16:31

  Un alt bărbat din Olt, depistat cu Coronavirus, a murit. Era internat la Spitalul Municipal...

  Evenimente

  Vineri, 10 Iulie 2020 13:03

  Un autoturism a ars în întregime, pe drumul naţional DN 65, în judeţul Olt, zona Pădurii Sarului.

  Actualitate

  Vineri, 10 Iulie 2020 11:45

  Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza meteo pentru intervalul 13 iulie -...

  Social

  Vineri, 10 Iulie 2020 11:19

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului de...

  © Slatina TA. Drepturi rezervate
  Free Joomla! templates by Engine Templates