Spaţii pentru carantinarea oltenilor

carantina coronavirusAutorităţile locale au avut luni o întâlnire la nivelul Prefecturii Olt, în contextul creşterii semnificative a numărului de persoane infectate cu virusul Covid-19 la nivelul regiunilor Lombardia şi Veneto din Italia, regiuni în care la acest moment se află o comunitate de peste 8.000 de cetăţeni români.

Cetăţenii judeţului Olt vor fi identificaţi la toate punctele de trecere a frontierei şi vor completa o declaraţie pe proprie răspundere, cât şi un chestionar privind istoricul de călătorie

Ulterior, acestea vor fi transmise către Direcţia de Sănătate Publică Olt pentru aplicarea măsurilor care se impun: carantinare sau izolare la docmiciliu cu monitorizare zilnică 14 zile sau lăsate libere fără risc. În situaţia în care persoana chestionată se încadrează în definiţa de caz suspect, aceasta va fi raportată imediat de către toate unităţile sanitare unde acestea se prezintă (unităţile primiri urgenţe, spitale, medici de familie n.r.) la direcţiile de sănătate publică şi la Serviciul de monitorizare din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit instrucţiunilor transmise de DSU, vor fi considerate cazuri suspecte şi persoanele simptomatice care sosesc din localităţile unde au fost dispune măsuri de carantină, din regiunea Veneto şi provincia Lodi din regiunea Lombardia, ambele situate în nordul Italiei. Până duminică, 23 februarie, în care autorităţile italiene au instituit măsuri de carantină sunt Vo’ Euganeo, Codogna, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Două spaţii pentru carantinarea oltenilor

Pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localităţile aflate în carantină, va fi instituită o perioadă de carantină de 14 zile în România, în spaţiile special amenjate. Direcţia de Sănătate Publică Olt, cu sprijinul autorităţilor adminstraţiei publice locale, a identificat şi comunicat către Ministerul Sănătăţii două spaţii destinate carantinării persoanelor care se întorc din zone afectate cu noul coronavirus – 2019nCoV.

„Până în prezent nu sunt raportate de către autorităţile italiene cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, însă dinamica călătoriilor ceţăţenilor pe rute terestre şi aeriene dintre cele două ţări impune adoptarea de către cetăţenii judeţului Olt a măsurilor de prevenire a posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus”, mai spun reprezentanţii Prefecturii.

Orice persoană care consideră că se încadrează în definiţia de caz suspect trebuie să solicite înregistrarea la Departamentul de Sănătate Publică din cadrul DSP Olt, la telefon 0372.394.714.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...