Doi români care au fost în China, aduși în țară cu măsuri speciale de protecție

repatriere romani coronavirus germaniaDoi români care au fost în China au fost aduși în țară, duminică seara, din Germania, cu măsuri speciale de protecție și au intrat direct în carantină. Nu au simptome de coronavirus, dar autoritățile vor să-și ia toate precauțiile. Pentru aceasta, au trimis o aeronavă militară care să-i transporte în România.

Ministerul Sănătății anunță că cei doi cetățeni români care se aflau în Germania, la Berlin, au fost aduși în țară, duminică seară. „Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună și nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, transmite Ministerul Sănătății.

La rândul său, Ministerul Apărării anunță că o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat duminică, 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București, precizează MApN.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...