Ministrul Lucian Bode: „O parte din Drumul Expres Craiova-Piteşti va fi gata vara viitoare“

drum expresTronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti şi variantele ocolitoare ale orașelor Balş şi Slatina, din județul Olt, vor fi gata în iunie 2021, a declarat, vineri, la Balş, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Reprezentanții Guvernului nu sunt mulțumiți de mobilizarea pe tronsonul 1 al drumului

Lucian Bode, ministrul Transporturilor a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Craiova că lucrările pe tronsonul 2 ale Drumului Expres Craiova-Pitești sunt într-un stadiu avansat şi vor fi gata în iunie 2021.

„Suntem mulţumiţi de mobilizarea antreprenorului pe acest tronson (tronsonul 2 – n.r.), sunt astăzi, la această oră, mobilizaţi cu peste 200 de utilaje şi peste 250 de muncitori prezenţi în şantier. Credem că în acest ritm contractul va fi onorat termenul de predare al acestui obiectiv (iunie 2021 - n.r.), tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare, Balş şi Slatina, foarte importante în decongestionarea traficului din această zonă”, a declarat Bode.

Premierul Ludovic Orban a spus că este nemulțumit de ceea ce a găsit pe tronsul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești și a declarat că antreprenorul nu are nicio scuză pentru asta. Mai mult, Orban a anunţat că va vizita şantierul de la Balş periodic.

„Deocamdată lucrurile se mişcă mulţumitor doar pe tronsonul 2. Pe tronsonul 1 i-am transmis antreprenorului că nu poate să invoce nicio scuză atâta timp cât, dacă întâmpină dificultăţi din partea unei autorităţi a statului sau unui serviciu deconcentrate, poate cere susţinerea noastră. Susţinerea noastră pentru asigurarea vitezei maxime în derularea proiectului este totală. Ori, dacă noi suntem gata să deblocăm, să grăbim orice fel de procedură, cum a fost de exemplu avizul de la Romgaz care a fost obţinut într-o perioadă cred că de două săptămâni, (...) practic aşteptăm acelaşi lucru, o mobilizare exemplară şi din partea constructorului. Aveţi cazul tronsonului 3 şi tronsonului 4 în care licitaţia este întârziată inadmisibil de o contestaţie care este depusă la caietul de sarcini. Deci situaţia contestaţiilor este inacceptabilă”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Craiova.

Cele mai recente imagini cu Drumul Expres Craiova – Piteşti

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...