Semafoare inteligente la Slatina

semafoare inteligente slatinaSistemul va putea detecta automat maşinile care trec pe roşu.

Proiectul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate” va asigura infrastructura necesară pentru evitarea ambuteiajelor.

„Noul sistem va asigura prioritate pentru transportul public local în locațiile semaforizate și adaptarea în timp real a ciclurilor de semaforizare, timpi de deplasare mai mici pentru transportul în comun în defavoarea transportului cu autoturismul personal. De asemenea, va exista monitorizare video permanentă în intersecții, astfel încât să știm exact ce mașini au circulat prin zona respectivă. Foarte importantă este detecția automată a trecerii pe roșu, prin intermediul camerelor de detecție”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat miercuri de primarul Emil Moț.

Proiectul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 12,286,925.40 lei. Din această valoare, 12,041,186.89 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 245,738.51 lei din bugetul local reprezentând contribuție proprie eligibile.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...