Cinema „Victoria” - prejudiciu de 120.000 lei

atelierul intercultural cinema victoriaFostul Cinema „Victoria” de pe strada Lipscani s-a degradat din cauza lucrărilor neconforme.

Nemulțumiți de calitatea lucrărilor executate de firma care a reabilitat clădirea, auitoritățile slătinene au dat în judecată constructorul. Un expert a stabilit un prejudiciu de peste 120.000 de lei cauzat de fisurarea plafonului în perioada de garanție, iar autoritățile vor să recupereze banii de la firma care a câștigat contractul.

„În această perioadă de garanție au apărut și primele neconformități în ceea ce privește partea de balcon și acoperiș. Au apărut infiltrații în plafon, care au afectat pereții și instalația electrică. Din păcate, nu avem o colaborare așa cum ar trebui în perioada de garanție cu constructorul Phoenix Transbac de la Bacău, fapt pentru care, după nenumărate sesizări, am mers în instanță. Ni s-a dat câștig de cauză pe fond. În momentul de față trebuie să facem aceste remedieri pe cheltuiala proprie, conform expertizei realizate în primă instanță, după care sperăm ca la apel să ne dea din nou câștig de cauză să reușim să executăm constructorul pentru prejudiciul creat, respectiv 120.000 lei, fără TVA”, a declarat Cristian Cismaru, administratorul public al municipiului Slatina,

Reprezentantul primăriei a explicat că materialele folosite au fost de calitate inferioară, iar constructorul nu a vrut să remedieze problemele, în ciuda faptului că lucrarea se afla în perioada de garanţie.

„Am avut o discuție cu expertul, cu proiectantul, să ne asigurăm că nu a fost o greșeală de proiectare. Din păcate, materialele folosite au lăsat de dorit, la fel și modul de realizare. Este în perioada de garanție, luăm toate măsurile legale pentru a remedia. În cel mai scurt timp vom face procedura pentru atribuirea acestui contract pe buget local”, a mai declarat Cristian Cismaru.

Cinematograful Victoria a devenit Atelierul Intercultural Victoria printr-un proiect cu fonduri de la Guvernul Norvegiei, prin intermediul Ministerului Culturii.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...