Compania de Apă Olt investește 240 milioane de euro

investitii compania de apa oltProiectul implementat de Compania de Apă Olt vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal din judeţ și are o valoare de peste 240 milioane euro.

În 25 de localităţi din judeţ vor fi modernizate şi extinse reţelele de apă şi canalizare, se vor reabilita staţiile de pompare apă uzată şi se vor construi altele noi.

Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro, a fost selectat spre aprobare de Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul vizează localitățile: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Piatra Olt, Potcoava, Scornicești, Băbiciu, Bălteni, Crâmpoia, Dăneasa, Dobrosloveni, Fărcașele, Găneasa, Giuvărăști, Gostavățu, Izbiceni, Perieți, Rusănești, Scărișoara, Schitu, Serbănești, Tia Mare şi Vișina.

Prin implementarea proiectului vor fi modernizate și extinse rețelelor de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi.

CAO anunţă şi realizarea altor lucrări de anvergură în Slatina, Caracal, Balş şi Corabia.

„La Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare”, se arată într-un comunicat remis de CAO.

Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor. 85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.

„Compania de Apă vrea să ofere beneficiarilor servicii de cea mai bună calitate, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață din cât mai multe localități din județul Olt.

Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități!”, se mai precizează în comunicat.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...