Încep lucrările la Esplanadă

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

esplanadaDin septembrie, zona de promenadă a Slatinei se mută de pe Esplanadă, in noul parc. Odată cu inaugurarea acestuia, constructorul are undă verde pentru a incepe lucrările la Esplanadă.

Centrul municipiului va fi modificat complet, potrivit proiectului trecerea de pe Esplanadă în Expo Parc va putea fi făcută cu uşurinţă, fără scări, în acest fel se va câstiga spatiu verde.

Valoarea contractului este de 9,5 milioane lei, fără TVA , iar termenul de execuție este de 20 de luni. Aici vor fi făcute lucrări de amenajare a spațiului public pietonal, de amplasare mobilier urban, plantare de specii ornamentale în jardiniere și zone verzi, lucrări de gazonare, plantare arbori și arbuști, realizarea unui sistem de irigații automat, rampă pentru persoanele cu dizabilități și reabilitarea toaletei.

„Deocamdată suntem la partea de proiectare, ordinul de începere este dat. Sigur, în septembrie vor începe şi lucrările fizice la noua Esplanadă”, a anunțat edilul Slatinei, Emil Moț.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina. În 2007, lucrările au pornit cu avânt, dar imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, valoarea investiției s-a ridicat la 15 milioane de lei.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...