Zeci de gospodării inundate (VIDEO)

  dig impotriva inundatiilor la tesluiGospodării inundate, drumuri acoperite de ape și locuințe fără energie electrică, în urma unor inundaţii în județul Olt. Pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei.

  Cele mai afectate au fost gospodăriile din Scornicești, Caracal, Teslui și Movileni.  „Echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de primă intervenție, o autospecială prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei și cinci motopompe transportabile au acționat marți în orașul Scornicești ( Mogoșești, Mărgineni și Bălțați ), pentru evacuarea apei din gospodării. În zona unde a fost amplasată motopompa de mare capacitate au fost afectate nouă gospodării. La fața locului au acționat peste 25 de pompieri cu cinci motopompe transportabile, o autospecială de stingere prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, un autocamion de intervenție și o motopompă remorcabilă”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

  Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal la locul intervenției, au acționat și în comuna Teslui, pentru supraînălțarea malului pârâului Teslui Muntean. Din cauza nivelului ridicat al apei, exista pericolul să fie afectate cinci gospodării. În sprijinul pompierilor au intervenit și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Teslui. Supraînălțarea malului s-a executat pe aproximativ 120 de metri liniari și au fost utilizați saci încărcați cu nisip. Potrivit reprezentanților ISU Olt, nivelul pârâului Teslui Muntean este în scădere, iar situația este una sub control.

  Pompierii Detașamentului Caracal au aacționat în municipiu Caracal, la două gospodării, pentru evacuarea apei din beciuri. Din datele furnizate de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice, la ora 20.00, nu erau alimentați cu energie 626 consumatori din localitățile: Mihăești, Radomirești, Seacă și Gârcov  Sunt afectate 23 de puncte de transformare, iar 9 echipe ale operatorului acționează pentru remedierea situației.

  Echipajele de intervenție au acționat și în noaptea zilei de luni, în comuna Movileni, sat Bacea, pentru asanarea apei dintr-o locuință. Apa, provenită din precipitații, avea aproximativ 25-30 de centimetri adâncime și afectase două încăperi ale locuinței. Pompierii au acționat cu o motopompă transportabilă și au asanat aproximativ trei metri cubi de apă.

  Avertizarea hidrologică cod portocaliu a fost prelungită pentru intervalul 04.06/14.00-05.06/16.00. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri afluenții râului Olt, afluenții râului Vedea și pârâul Călmățui.

  Actualitate

  Prefectul Florin Constantin Homorean se află internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce duminică a primit rezultatul pozitiv la testul efectuat pentru depistarea SARS-CoV-2, înainte cu o zi.
  Actualitate

  Duminică, 12 Iulie 2020 19:30

  Prefectul Florin Constantin Homorean se află internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina,...

  Actualitate

  Sâmbătă, 11 Iulie 2020 16:31

  Un alt bărbat din Olt, depistat cu Coronavirus, a murit. Era internat la Spitalul Municipal...

  Evenimente

  Vineri, 10 Iulie 2020 13:03

  Un autoturism a ars în întregime, pe drumul naţional DN 65, în judeţul Olt, zona Pădurii Sarului.

  Actualitate

  Vineri, 10 Iulie 2020 11:45

  Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza meteo pentru intervalul 13 iulie -...

  Social

  Vineri, 10 Iulie 2020 11:19

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului de...

  Național

  Vineri, 10 Iulie 2020 09:08

  Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, după ce ar fi...

  Social

  Vineri, 10 Iulie 2020 08:52

  O firmă slătineană care activează în domeniul turnării metalelor neferoase a anunţat intenţia de a...

  Actualitate

  Vineri, 10 Iulie 2020 06:58

  Starea de urgență ar putea fi din nou instituită în România dacă se va ajunge la o cifră de zece...

  Social

  Vineri, 10 Iulie 2020 06:55

  Guvernul a aprobat, joi, în primă lectură, programul „Noua casă”, care vine cu modificări față de...

  Național

  Joi, 09 Iulie 2020 13:51

  Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a trimis către Parlament informarea privind...

  Actualitate

  Joi, 09 Iulie 2020 12:56

  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19.

  Social

  Joi, 09 Iulie 2020 10:13

  Un experiment realizat în Japonia de televizunea publică NHK și o echipă de experți medicali arată...

  © Slatina TA. Drepturi rezervate
  Free Joomla! templates by Engine Templates