Judecați pentru luare de mită

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

retineriUn medic și un infirmier au fost trimiși în judecată după ce au luat mită. În același caz se află și alte persoane implicate. Ancheta a fost pornită la începutul anului 2017, după ce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost înregistrată o sesizare formulată împotriva șefei de secției, Cristina Mischie.

Medicul Cristina Mischie și infirmierul Constantin Ilie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost trimiși în judecată de magistrații Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru luare de mită în formă continuată și respectiv trafic de influență şi instigare la dare de mită în formă continuată. Totodată, în același caz, un consilier de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, precum și alte două persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de influenţă, și respectiv complicitate la trafic de influență, dare de mită și cumpărare de influență. Conform sursei citate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost înregistrată o sesizare formulată împotriva cadrelor medicale de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în cuprinsul căreia se arăta faptul medicul şef la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, condiţionează actul medical de sume de bani, iar tarifele sunt stabilite în funcţie de complexitatea respectivului act şi de durata în timp a acestuia.

„În cauză a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile față de inculpații Cristina Mischie, Constantin Ilie, Marilena Jianu, Florina Vladu și Pistolea Marin, totodată, au fost dispuse o serie de măsuri asiguratorii respectiv sechestru pe venitul salarial aparţinând inculpatei Mischie Cristina, sechestru pe garsoniera aparținând inculpatului Contanstin Ilie, precum și pe apartamentul aparţinând inculpatei Jianu Marilena. De asemenea, a fost solicitată obligarea inculpaților, la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 27.000 lei.

Cu privire la aceeași situație de fapt, Tribunalul Olt a condamnat pe baza acordurilor de recunoaștere a vinovăției, în data de 28.02.2019, pe Belinschi Georgeta, la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendarea executării, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență iar, în data de 22.04.2019, pe Z.F., la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare, cu suspendarea executării, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență”, se arată în comunicatul DGA.

Ancheta a fost pornită la începutul anului 2017, după ce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost înregistrată o sesizare formulată împotriva șefei de secției, Cristina Mischie. În urma cercetărilor, s-a demonstrate că, Georgeta Berlinschi a obţinut o pensie de invaliditate pentru care primea lunar suma de 640 lei, a și fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare după ce a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a faptei. Iar la începutul acestei lui, Tribunalul Olt a decis menținerea măsurii preventive a controlului judiciar luată prin ordonanță a Parchetului Olt în cazul tuturor celor cinci inculpați în dosar.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...