C.J. Olt a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 642

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

contract finantare DJ 642Consiliul Județean a semnat joi, 18 aprilie, al VI-lea contract finanțat de ADR S-V Oltenia. Acesta vizează modernizarea drumului judeţean 642 care va face legătura cu Teleorman. Până acum prin ADR au mai fost finanțate proiectele ce vizează consolidarea și restaurarea Bisericii Domnești din Slatina, Casa Fântâneanu și reabilitarea sediilor Bibliotecii Județene, a sediului Consiliului Judeţean Olt și a Casei Bărbulescu.

Consiliul Județean a semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională S-V Oltenia al VI-lea contract de finanțare pe fonduri europene pentru modernizarea drumului județean 642 Stoenești-Giuvărăști. Lucrările de modernizare presupun amenajarea intersecțiilor, a 15 stații de autobuz și a parcărilor instituțiilor publice, precum și dipozitive de scurgere și evacuare a apelor pluviale. Lucrările se vor face pe o distanță de peste 46 de km ceea ce presupune un buget de 81 de milioane de lei.

La proiectele finațate prin POR şi care vizează asfaltări și modernizări ale drumurilor judeţene se alătură și lucrările făcute din bugetul județului. Din cei peste 1000 de km de drum aflat în administrarea CJ avem peste 100 de km de drum judetean modernizat.

Este un proiect important de infrastructură. Este vorba despre modernizarea DJ 642, un drum judeţean de 46 de kilometri, în valoare de aproximativ 81 milioane lei, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Aria Prioritară 1, însemnând Strategia Dunării. Este al doilea proiect ca importanţă pe exerciţiul bugetar 2014-2020, după DJ 546 Dăneasa-Verguleasa“, a declarat Marius Oprescu -președintele Consiliului Județean.

D.J. 642 tranzitează 9 localități și face legătura cu județul Teleorman.

În urma acestor investiții 29.000 de locuitori vor fi beneficiari. În cadrul aceluiaşi program, CJ Olt va reabilita şi drumul judeţean DJ 643 Osica de Jos - Balş, proiect în valoare de 56 milioane lei.

Tot pe Strategia Dunării, Consiliul Judeţean Olt mai are depus un proiect care în acest moment este în faza de evaluare tehnică şi economică. Este vorba despre drumul judeţean DJ 643, care pleacă din Osica de Jos, trece prin Voineasa şi iese la drumul naţional DN 65, în zona Balş. DJ 643 are aproximativ 25 de kilometri, valoarea proiectului fiind de 56 milioane de lei. Din informaţiile pe care le avem până la acest moment, şi acea porţiune de drum este eligibilă. Urmează să avem vizita pe teren şi sperăm să ne revedem cât mai repede pentru semnarea contractului de finanţare. Practic, reuşim să reabilităm în acest exerciţiu, până în acest moment, peste 100 de kilometri de drum judeţean“, a subliniat Oprescu.

În acest moment, au fost demarate lucrările la fosta casă Bărbulescu, actuală casa de protocol, iar proiectele ce vizează reabilitarea sediului Bibliotecii Județene și a Consiliului Județean se află in fază de licitație.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...