Se extinde sistemul video în Slatina

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

sisteme supraveghere video slatinaStrăzile Slatinei vor fi supravegheate cu peste 230 de camere video. Municipalitatea are în plan ca în vară să mai fie amplasate 64 de camere video. De trei ani se încearcă implementarea proiectului însă au fost unele probleme. În prezent a fost finalizat studiul de fezabilitate, iar săptămâna viitoare va fi publicat în SICAP.

Sistemul de supraveghere video din oraș va fi extins anul acesta. Primăria Slatina va achiziționa 64 de camere video necesare pentru monitorizarea străzilor. În vizorul autorităților sunt și intrările în oraș unde vor fi amplasate camere performante care vor înregistra inclusiv numerele mașinilor.

„Noi ne luptăm de acum trei ani, de când am ajuns primar, să extindem sistemul de supraveghere. Am avut un studiu de fezabilitate care nu a fost făcut cum trebuie, a fost subdimensionat. Procedurile au durat destul de mult. Am reușit să refacem studiul de fezabilitate și probabil săptămâna viitoare va fi urcat în SEAP“, a declarat Emil Moț, edilul Slatinei.

Poliția locală a stabilit zonele unde vor fi amplasate camerele, sunt vizate intersecțiile aglomerate. Odată cu implementarea acestui proiect va fi extins și dispeceratul poliției locale pentru ca imaginile să fie urmărite în timp real.

„Vor fi camere video la intrările în oraș. Acele camere performante pot să preia și numărul mașinilor și ne permite să lucrăm cu organele de poliție în cazul în care sunt incidente“, a subliniat edilul.

În acest moment străzile Slatinei sunt supravegheate cu 167 de camere, iar zilnic, în medie, se defectează câte 4 camere. Noul proiect de extindere a sistemului are o valoare de aproape 3 milioane de lei.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...