Șefa secţiei Psihiatrie de la Spitalul Judeţean, sub control judiciar

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

spitalul de psihiatrie str. DraganestiProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, ieri, 14 martie 2019, punerea sub control judiciar a medicului Cristina Mischie. Aceasta este acuzată de două acte de luare de mită.

Au fost puşi sub acuzare şi alţi doi pacienţi, care aveau nevoie fie de documente pentru întocmirea unui dosar de invaliditate, fie de prelungirea valabilităţii unui astfel de dosar, care au cumpărat influenţă prin intermediul infirmierului deja cercetat.

„Referitor la cumpărătorul de influenţă Z.F. s-a reţinut că în luna mai 2017, i-a dat inculpatului C.I., infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, suma de 250 lei, în schimbul promisiunii inculpatului că va interveni şi va determina cadrele medicale competente-medici să elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării în grad de invaliditate, apoi, în baza aceleiaşi activităţi infracţionale, cumpărătorul de influenţă a mai dat suma de 1.000 lei inculpatului C.I., în luna februarie 2018, acesta promiţând că va trafica influenţa sa în rândul medicilor competenţi a elibera actele medicale necesare încadrării sale în grad de handicap“, spun procurorii.

Acelaşi pacient, la data de 26 iunie 2017, i-a dat şi medicului Cristina Mischie 100 lei „în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile acesteia de serviciu, privind internarea medicală la Secţia de Psihiatrie a cumpărătorului de influenţă Z.F. şi emiterea scrisorii medicale din data de 06.07.2017 pe numele acestuia“.

Al doilea pacient a dat bani o singură dată, concubinei infirmierului.

„Cât priveşte pe cel de-al doilea cumpărător de influenţă P.M., în sarcina acestuia s-a reţinut un singur act material constând în aceea că, la data de 22.05.2017, a dat inculpatului C.I., prin intermediul concubinei acestuia V.F., suma de 400 lei, o sticlă de whisky şi un pachet de cafea, în schimbul promisiunii că va interveni şi va determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării în grad de invaliditate şi emiterii deciziilor medicale asupra capacităţii sale de muncă“,se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Medicul Cristina Mischie nu mai poate lucra în spital, condiţie impusă prin controlul judiciar, conducerea SJU Slatina suspendându-i contractul de muncă începând de joi, 14 martie 2019.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...