Judecătoria Slatina anunță suspendarea activităţii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

protest judecatoria slatinaMagistraţii Judecătoriei Slatina contestă recentele modificări aduse legilor justiţiei și au hotărât formele de protest pe care le vor adopta în perioada următoare.

Începând de marţi, şedinţele de judecată încep cu o oră mai târziu iar dacă solicitările magistraţilor nu-şi găsesc rezolvare de vineri, 1 martie, activitatea de judecată la Judecătoria Slatina va fi suspendată, cu excepţia cauzelor urgente. Tot cu începere de marţi, judecătorii au anunţat că îşi întrerup activitatea pentru o jumătate de oră.

„Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au hotărât să își manifeste în continuare dezacordul cu privire la cele mai recente modificări aduse legilor justiției. În acest sens, ca formă de protest, începând cu ziua de marţi, 26 februarie, ședințele de judecată vor începe cu o oră mai târziu decât ora comunicată, judecătorii vor ieși între orele 14:00 – 14:30 în curtea Judecătoriei Slatina și începând cu data de 1 martie vor suspenda activitatea de judecată, cu excepția cauzelor urgente”, se arată într-un comunicat remis de de Judecătoria Slatina.

13 persoane, printre care magistraţi ai instanţei de judecată, dar şi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, care ţineau în mâini hârtii pe care scria „Justiţia rămâne independentă” şi „Justiţie independentă” au luat parte la protestul de marţi, care a fost unul mut.

Magistraților slătineni li se alătură și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia care au decis, în unanimitate, să-şi suspende activitatea, începând cu data de 27 februarie.

„S-au hotărât următoarele: validarea rezultatului votului exprimat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, privind concluziile dezbaterilor în legătură cu modificările legilor 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 aduse prin OUG 7/2019; suspendarea activităţii începând cu data de 27 februarie, procurorii urmând a-şi desfăşura activitatea doar în acele cauze în care se apreciază că există urgenţă; convocarea unei noi adunări generale în perioada 4 – 8 martie pentru a se stabili menţinerea suspendării activităţii”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Corabia.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...