VIDEO DEx12. Inaugurare parțială a tronsonului 4

Lucrari DEx12 tronson 4Constructorul român UMB lucrează la cei 32 de kilometri de pe Lotul 4 din Drumul Expres DEx12 Craiova – Pitești, practic legătura lipsă dintre tronsoanele deja date în trafic și autostrada A1 de lângă Pitești spre București. Deși în declarațiile oficiale acest tronson ar trebui finalizat și deschis în acest an se pare că șansele pentru 2024 sunt doar pentru o inaugurare parțială.

Pe tronsonul 4 din DEx12 Craiova – Pitești – cel care ar trebui să unească cei 72 de km din DEx12 deja deschiși traficului și A1 Pitești-București – constructorul român UMB lucrează oficial din toamna lui 2022 și inițial termenul de finalizare era finalul anului 2024, dar acesta a fost mutat recent în 2025.

Constructorul țintește măcar o finalizare parțială, cei circa 19 km între Colonești (capătul spre Lotul 3 deja dat în trafic) și nodul rutier Albota acolo unde se lucrează și la un drum de legătură de 6 km între DN65 și DN65A. Restul, continuarea până în A1 și nodul rutier cu autostrada spre București ar urma să fie gata abia în 2025, spun sursele hotnews.ro apropiate de proiect.

 Pro Infrastructura: „În nodul cu A1 pasajul nu a ieșit din pământ, e aproape imposibil tehnic de terminat în 5-6 luni”

Și Asociația Pro Infrastructura, care recent a filmat din dronă întreg tronsonul 4 din DEx12 susține că în 2024 e posibilă deschiderea doar pe porțiunea Colonești – Albota.

„În ciuda promisiunilor constructorului UMB și a oficialilor CNAIR și MT, în opinia noastră este fezabil ca la final de 2024 să circulăm doar pe sectorul Colonești-Albota al DEx12 Craiova-Pitești, nu și pe restul tronsonului până la Oarja/Catanele”, spune Pro Infrastructura, cea mai importantă voce din societatea civilă care urmărește implementarea marilor proiecte de infrastructură.

Asociația spune că sunt trei argumente principale pe care se bazează când spune că în 2024 doar o porțiune din Lotul 4 va fi deschisă circulației:

„(1) Volumul de muncă rămas este semnificativ și mobilizarea antreprenorului pe Albota-A1 este insuficientă, sunt mai multe pasaje pe/peste DEx12 într-un stadiu incipient, iar în nodul cu Autostrada A1 pasajul nu a ieșit din pământ, fiind aproape imposibil tehnic de terminat în 5-6 luni.

(2) Cea mai mare parte din forța UMB este dislocată masiv pe Autostrada A7 Buzău-Focșani. Efectivele constructorului de pe DEx12 sunt concentrate dincolo de Albota, spre Craiova, după cum se poate observa foarte clar în filmarea aeriană de joi, 27 iunie.

(3) Termenul contractual actual, noiembrie 2024, a fost extins până în „trimestrul II 2025”, conform declarațiilor oficialului CNAIR prezent în 20-21 mai 2024 la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Transport”, consideră Pro Infrastructura.

„Din fericire, antreprenorul este suficient de bine mobilizat pe cei 19 kilometri dintre Albota și Colonești și, chiar dacă mai este mult de muncă la structuri dar și la terasamente, atât la drumul expres propriu-zis cât și la cele două de legătură din zona Albota, este fezabil ca în decembrie să se inaugureze acest segment. Ceilalți 13 kilometri până în A1 sperăm să fie deschiși până cel târziu în iunie 2025”, mai transmite Asociația Pro Infrastructura.

Tronson 1

Ozaltin arată foarte bine pe Drumul Expres DEx12 între Balș și Craiova, încercând parcă să demonstreze că și turcii pot să se țină de angajamentele pe care și le-au asumat pe proiectele de infrastructură de transport din România.

Atât antreprenorul general Ozaltin, cât și subcontractorii lui, merită deja felicitați pentru că doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica să-și respecte termenul contractual inițial, martie 2025 - curat, fără extensii de timp sau giumbușlucuri birocratice. HotNews /  Asociația Pro Infrastructura

Pin It