Şoferul care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni de la SJU Slatina, condamnat la închisoare

accident mortal in fata spitalului judetean slatina 1Șoferul în vârstă de 31 de ani care în data de 2 martie a accidentat mortal o femeie pe trecerea de pietoni din fața Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare, în regim de detenție. În momentul accidentului, şoferul era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Decizia de condamnare nu este definitivă, dar magistraţii slătineni au decis să menţină arestarea preventivă a şoferului. Slătineanul este în arest din data de 7 martie 2023, iar judecătorii au menținut măsura arestului preventiv.

Magistrații slătineni au admis în parte acțiunea civilă formulată de părți, iar familia persoanei decedate, dar și cealaltă victimă rănită în accident, vor primi, prin firma de asigurări, 83.000 de euro, respectiv 20.000 de lei, reprezentând daune morale, la care se adaugă și daune materiale.

 

În accident au fost implicate două autovehicule și un pieton, respectiv un autoturism, condus de tânarul în vârstă de 31 de ani, din municipiul Slatina, și o mașină condusă de o femeie de 39 de ani, din aceeași localitate. În urma evenimentului rutier, pietonul, o femeie de 51 de ani, din municipiul Slatina, și femeia de 39 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, femeia de 51 de ani a decedat la unitatea spitalicească. Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru femeia de 39 de ani, respectiv o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul în vârstă de 31 de ani.
Șoferul condamnat se deplasa dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre intersecția de la ACR, a lovit femeia care traversa pe trecerea de pietoni. Femeia a fost aruncată câțiva zeci de metri iar mașina tânărului a ajuns pe contrasens și a intrat în coliziune cu mașina femeii de 39 de ani. În urma impactului, vehiculul șoferului băut s-a oprit pe trotuarul din fața spitalului.

Accident rutier mortal în fața Spitalului Județean de Urgență Slatina

Pin It