Se aplică marcajele rutiere pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești

aplicare marcaje rutiere expresCompaniei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat că în această perioadă se aplică marcajele rutiere pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești.

31,75 kilometri este distanța Tronsonului 3 al Expresului care tranzitează județul Olt trecând prin Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

Valoarea estimată a întregii investiții este puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Inițial, conform proiectului, lucrările la șoseaua de mare viteză ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul anului 2023, însă termenul de finalizare a fost devansat.

Pin It