Programul „Lapte, corn și fructe” va continua și în acest an școlar

corn si lapteConsilierii județeni au aprobat lista produselor care urmează a fi distribuite preșcolarilor din grădinițele cu program normal și elevilor din învățământul primar și gimnazial, în cadrul Programului pentru școli, 2023 – 2029.

Potrivit acestui proiect, pe parcursul săptămânii, copiilor de la grădinițe și scoli li se vor acorda gratuit două porții de fructe, trei porții de lapte și două porții de produse lactate și cinci porții de panificație.

Imediat după aprobarea normelor de Executiv, CJ Olt a început procedura privind acordarea produselor din cadrul Programului „Lapte, corn și fructe”, iar caietul de sarcini urmează a fi urcat în platforma publică de achiziții publice SICAP (fostul SEAP n.r.), a spus Marius Oprescu, președintele CJ.

Produsele vor ajunge pe băncile copiilor în aproximativ două luni, asta deoarece normele pentru derularea programului au fost aprobate de către Guvern abia în luna august.

„Nu este vina noastră pentru această întârziere. În august s-au aprobat normele pentru programul Laptele şi corn la nivel de Guvern. După ce s-au aprobat normele, noi am demarat întreaga procedură, iar astăzi am aprobat produsele care vor intra în acest program. Noi avem caietul de sarcini pregătit, îl urcăm în SEAP, iar în funcţie de câţi vor participa la licitaţie şi dacă nu vor fi constestaţii, s-ar putea să se termine foarte repede”, a precizat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Pin It