Timiş: Prima vaccinare anti-COVID-19 în cabinetul unui medic de familie

primul vaccin la medic de familiePrima vaccinare anti-COVID-19 din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc, miercuri dimineaţă, în Timişoara, a anunţat primarul Dominic Fritz.

"Am oferit flori 'pacientului zero' al proiectului pilot pe care îl realizăm împreună cu Asociaţia Timiş de Medicină de Familie, condusa de dr Mihai Iacob. Este Sabina Macovei, are 52 de ani, şi ne-a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricţiile, iar copiii să se întoarcă la şcoală. Şi pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob. Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate şi toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup şi să scăpăm de pandemie", a spus Dominic Fritz.

50 de medici de familie din Timişoara şi din zona metropolitană s-au înscris în acest proiect pilot.

Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare, dar şi câte 100 de teste antigen pentru că odată cu vaccinarea demarează şi un alt proiect, cel de testare în cabinetele medicilor de familie.

"Îi sunt recunoscător medicului Mihai Iacob pentru cooperare, care a făcut posibile trei proiecte majore: Oxigen pentru Timişoara, Pandemic Controller şi acum vaccinarea în cabinetele de medicină primară. A fost un efort comun al mai multor oameni, instituţii şi chiar business-uri, care susţin Timişoara în controlarea pandemiei (...)", a afirmat Dominic Fritz. Foto: Dominic Fritz / Facebook

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a contractat lucrări de expertiză tehnică şi studiu de fezabilitate pentru continuarea investiţiilor de la Sala Polivalentă Slatina, la un an de la rezilierea contractului cu constructorul SC Vega 93 Galaţi, aflată în insolvenţă.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.