Bode: Vom cumpăra saltele pentru toate județele, doar 4 au în prezent

lucian bodeMinistrul de Interne, Lucian Bode, spune că e anormal ca Inspectoratele pentru Situații de Urgență să nu aibă echipamentele necesare în dotare și că vrea ca în 2021 să fie achiziționate saltele pneumatice pentru fiecare județ în parte. În prezent, spune ministrul, doar patru județe au astfel de dotări.

„Din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu o astfel de pernă pneumatică. Astăzi i-am chemat pe cei de la DSU să-mi prezinte o evaluare ce ar însemna să achiziţionăm un astfel de ecxhipament pentru fiecare inspectorat judeţean. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată. Sunt doar patru la nivel naţional", a afirmat Bode.

„Vom cumpăra în fiecare județ. Este puțin important ce spun acum cei de la ISU Dobrogea, e important ce vor spune în fața achetatorilor, pentru că așa cum știți s-a deschis o anchetă penală. Trebuie să comunice cum au procedat. Persoana era salvată, ieșise pe hol, dar s-a întors după un laptop", a declarat Ministrul de Interne.

 

Bode susține că va lua măsuri punctuale imediat ce va primi rezultatele anchetei și ia în calcul achiziționarea de echipamente pentru Inspectoratele Județene de Urgență folosind fonduri europene.

"Măsurile punctuale le voi lua imediat ce primesc rezultatele anchetei. Mi se pare anormal ca în 2021 ISU să nu aibă echipamente. Sper ca în acest an să intre în dotarea ISJ, avem posib să le achiziționăm din fonduri europene", a mai spus Lucian Bode.

Anchetă penală în urma incendiului de la Constanța, în urma căruia o femeie a murit

 

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Este primul weekend al lunii martie, lună în care se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte cu o oră. În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.