Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, în topul finanțărilor din 2021. Cele mai recente imagini de pe șantier (VIDEO)

lucrari santier drum expres craiova slatina pitestiProiectele rutiere pentru care Ministerul Transporturilor alocă cele mai mari fonduri anul acesta sunt Autostrada Transilvania, Drumul Expres Craiova – Pitești și Autostrada de Centură București (A0), potrivit datelor centralizate de ECONOMICA.NET în baza proiectului de buget pentru 2021.

Autostrada Transilvania

Ministerul Transporturilor propune pentru 2021 o alocare de 894,52 milioane de lei pentru Autostrada Transilvania (Brașov – Tg Mureș – Cluj – Oradea), în creștere de 2,4 ori față de nivelul de circa 368 de milioane de lei din 2020.

Creșterea substanțială a fondurilor pentru această autostradă poate fi explicată prin intrarea pe șantier a constructorului român Dorinel Umbrărescu. Acesta a câștigat anul trecut două contracte pentru construcția tronsoanelor de la Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania.

De asemenea, pe șantier a mai intrat și alt constructor român de autostrăzi, respectiv orădenii de la Trameco. Aceștia au câștigat contractul pentru construcția lotului Chiribiș – Biharia. Rămâne de văzut dacă anul acesta va fi deschis și șantierul lotului din Autostrada Transilvania câștigat de o companie din Turcia, dar și când vor fi rezolvate problemele birocratice, precum exproprierile.

Drumul Expres Craiova – Pitești

Pe locul doi în clasamentul proiectelor rutiere care primesc cei mai mulți bani în 2021 este Drumul Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford. Pentru acest proiect se alocă suma de 763,48 milioane de lei, în creștere însă cu doar 15% față de nivelul cheltuit anul trecut. Și asta în condițiile în care este de așteptat ca Dorinel Umbrărescu să înceapă lucrările și pe tronsonul 3 al DX Craiova – Pitești.

Rămâne de văzut dacă suma alocată va fi suficientă pentru plata lucrărilor.

Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud)

Pe lotul trei urmează Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), pentru care bugetul aproape că se dublează anul acesta, la 515,53 milioane de lei. În 2021 este de așteptat să înceapă lucrările și pe loturile 1 și 3 din sectorul sudic, după ce anul trecut turcii de la Alsim Alarko au demarat lucrările pe lotul 2.

Autostrada Sibiu – Pitești (A1)

Și Autostrada Sibiu – Pitești (A1), cel mai important proiect rutier al României, primește cu aproape 68% mai mulți bani, respectiv 477 milioane de lei, semn că anul acesta ar putea începe lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești.

 

Drumul Expres Craiova – Pitești

 

Autostrada Transilvania

 

 

Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud)

 

Autostrada Sibiu – Pitești (A1)

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Este primul weekend al lunii martie, lună în care se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte cu o oră. În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.