Au fost minus 23 de grade la Miercurea Ciuc, iar temperaturile vor scădea și mai mult

ger inghet iarna frigStaţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară.

Este ger și la Joseni, cu minus 21 de grade și la Târgu Secuiesc, cu minus 20 de grade, scrie DIGI24.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade duminică dimineață, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

Alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade.

În acest weekend, toată țara este sub atenționare meteo de ger. ANM a anunțat vreme deosebit de rece și ger pe parcursul nopților și al dimineților.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

 

Estimările meteo arată că, în noaptea de luni spre marți, este posibil ca temperaturile să scadă și mai mult, în condițiile unui cer senin.

În condiții de ger, ninsorile vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ, a adăugat meteorologul.

Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Meteorologii spun că, de miercuri, temperaturile vor începe să crească și să ajungă chiar la valori mai ridicate decât cele normale perioadei.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Liderii UE se vor pune de acord joi să lucreze la realizarea de certificate de vaccinare pentru cetăţenii UE care s-au vaccinat împotriva COVID-19, în condiţiile în care ţările din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară, relatează miercuri...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.