Prima șosea din lume care-ți încarcă mașina în timp ce conduci (VIDEO)

sosea care incarca masina suediaSoseaua electrificata a fost inaugurata in Suedia si este urmatorul pas in planul national de reducere a dependentei de combustibil fosil.

Suedia este una dintre cele mai “verzi” tari din lume, asa ca nu este surprinzator ca este si primul stat care a implementat o strategie de electrificare a soselelor.

Prima sosea care poate incarca masinile electrice in timp ce sunt conduse a fost inaugurata langa Stockholm si are o lungime de 2 km. Tehnologia care permite incarcarea bateriilor este o sina electrica si a fost incorporata intr-o sosea publica.

Masinile sunt dotate cu un brat mobil atasat de partea inferioara a vehiculului si se cupleaza la sina. Soseaua este impartita in sectiuni de cate 50 m, iar daca o masina se opreste, curentul este intrerupt pe sina.

Un kilometru de sosea electrificata costa 1 milion de euro, de 50 de ori mai putin decat ar costa instalarea unui kilometru de sina de tramvai, relateaza The Guardian.

Guvernul suedez planuieste sa electrifice o portiune considerabila din sosele pe care le are, pentru a reduce dependenta de combustil fosil cu pana la 70% pana in 2030. Foto: captura youtube

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.