Ministrul Sănătății: Medicul Cătălin Denciu este în stare gravă. Are și un test COVID pozitiv

incendiu ati piatra neamt 1Ministrul Sănătății a vorbit, într-un interviu pentru Digi24, despre starea medicului erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu.

Ioan Catalin Denciu medic erouMedicul este în stare gravă, în Belgia i s-a făcut dializă. Înainte de a fi transferat în Belgia, i s-a făcut un test COVID în Belgia, iar acesta a fost pozitiv, deși fusese infectat în primăvară. Nelu Tătaru și-a cerut cere scuze pentru declarația făcută după incendiul de la spital, când a spus că „toți suntem vinovați” de această tragedie.

„Unul dinte cei șase pacienți care au scăpat cu viață mai era pe ventilație mecanică, ceilalți fiind pe CPAP sau pe oxigenoterapie, iar colegul nostru (n.r. - Cătălin Denciu) se află la Bruxelles. El când a ajuns acolo a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament și toaleta arsurilor.

Reevaluarea situației lui Cătălin Denciu efectuată la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.

La Floreasca s-au făcut evaluările pentru coronavirus și a rezultat un test Real Time PCR pozitiv.

El a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare“, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.