Centurile ocolitoare de la Balș și Slatina, finalizate până în decembrie 2021

asfaltare drum expres craiova slatina pitestiPotrivit ministrului Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, mai multe proiecte de infrastructură rutieră urmează a fi inaugurate până la sfârșitul acestui an sau pe parcursul anului 2021, porțiuni ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, respectiv centurile ocolitoare Balș și Slatina, fiind printre acestea.

„(…) Drumul Expres Craiova – Pitești, cu tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare, de la Balș și de la Slatina, 41 de km, în acest moment au un progres fizic de peste 55 la sută. Și aici vorbim despre un constructor român, la fel ca și la Râșnov-Cristian, și la varianta ocolitoare Bacău este același constructor, care a reușit să depășească progresul fizic din contract și va termina această lucrare, cu cele două centuri ocolitoare, Balș și Slatina, înainte de termenul stabilit în contract, și anume decembrie 2021”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi 24.

Faptul că lucrările la Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești se desfășoară într-un ritm alert este vizibil și într-o filmare recentă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, săptămâna trecută fiind turnate primele straturi de asfalt pe centura ocolitoare a orașului Balș.

Două tronsoane ale șoselei de mare viteză, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.

Primele straturi de asfalt pe drumul expres Craiova – Pitești (VIDEO)

 

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Conforma datelor oficiale transmise de Prefectura Olt, potrivit cifrelor comunicate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, municipiul Slatina are în continuare o rată de infectare de 4,36, fiind în scenariul roșu.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.