Caniculă în aproape toată țara în zilele următoare. Temperaturile vor depăşi 37 de grade

sfaturi in zilele de caniculaMeteorologii anunţă caniculă care se extinde treptat în majoritatea zonelor ţării până la finalul săptămânii viitoare. Duminică este cod galben în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar pentru luni numărul judeţelor aflate sub cod galben creşte. Temperaturile vor depăşi 37 de grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit ANM, duminică, în Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35…36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

sfaturi in zilele de caniculaÎncepâd de luni, 8 iulie, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Până la sfârșitul săptămânii valul de căldură se va menține și, treptat, va continua să se extindă și să se intensifice ușor în toată țara.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar luni, de 35…37 de grade. Minima termică va fi de 17…20 de grade.

 

Pin It