Nicolae Ciucă își dă demisia vineri

nicolae ciuca si marcel ciolacuPremierul României, Nicolae Ciucă, a precizat că vineri își depune mandatul de șef al Guvernului. Legat de negocierile pentru noul Cabinet, liberalul a subliniat că e varianta respectării protocolului sau rediscutarea fiecărui minister în parte.

„Vineri este ziua în care conform calendarului îmi depun mandatul”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o declarație dată la Vila Florica, după celebrarea a 148 de ani de la fondarea PNL.

Întrebat cum vor avea loc discuțiile pentru noul Guvern, președintele punctat: „Nu am încheiat încă negocierile. Orice formulă, de la cea din protocol, de la cea a asumării ministerelor, e deschisă.”, completând că „există discuții, negocieri”.

 

Nicolae Ciucă nu a vrut să dea un răspuns tranșant privind modul cum va alege fiecare partid, dacă va fi sistem de trageri. „Știți bine cum se fac astfel de negocieri. Modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură”, a punctat premierul.

Ciucă a recunoscut însă că PSD e primul care va alege în ceea ce privește ministerele. „E normal să fie o ierarhizarea de ponderea fiecărui partid în Parlament și în Coaliție”.

Pin It