Cum au reușit hoții de la Kogălniceanu să fure motorină de 2 milioane de dolari

combustibil furat baza mihail kogalniceanuBaza Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, este unul dintre cele mai păzite locuri din România. Aici sunt peste o mie de militari americani, care în cazul unui conflict cu Rusia trebuie să plece în misiune de urgență.

Numai că 7 români le-au furat zeci de mii de tone de motorină. Hoții luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciții NATO. În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari. Toată cantitatea ar putea să intre în 50 de cisterne.

Cei 7 români lucrau la firma care alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ei acționau întotdeauna identic. Alegeau momente în care in zonă nu se afla niciun militar. Aceste nereguli au fost sesizate de guvernul federal al Statelor Unite.

De altfel, a fost coadă de suspecți miercuri la sediul central DIICOT. Pe lângă perchezițiile din Constanța, procurorii antimafia au descins în peste 450 de locuri. Luați direct din pat, unii suspecți nu au înțeles exact ce s-a întâmplat atunci când mascații au intrat peste ei și au vrut să cheme Poliția.

Alt suspect chiar a sărit pe geam când mascații au intrat în apartamentul lui.

Suspecții au încălcat aproape tot Codul Penal. Sunt zeci de anchete, iar aceștia ar fi comis toate infracțiunile pe care procurorii DIICOT le investighează, de la crima organizată la trafic de droguri. Foto: captură DIICOT

În patru ani, interlopii români au furat motorină de două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Costul testării cărnii de porc începe de la 25 de lei iar oamenii pot face teste în mai multe puncte din Slatina, Caracal, Balș, Corabia și Drăgănești Olt, precum și direct la medicii veterinari de liberă practică din mediul rural.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.