Colonelul Emanuel Botan este noul comandant al Jandarmeriei Olt

emanuel botanInspectoratul Județean de Jandarmi Olt are un nou inspector șef. Colonelul Botan a obținut, la concursul organizat de Jandarmeria Română pentru acest post, un punctaj final de 9,44 și a devenit astfel comandant al Jandarmeriei Olt.

Trei candidați s-au înscris inițial, însă la final în cursă au rămas doar doi, aceștia fiind colonelul Emanuel Botan și colonelul Radu Gheorghe. Primul dintre ei a lucrat la Jandarmeria Olt până acum patru ani și acum este adjunct la o grupare de jandarmi din Craiova, în timp ce al doilea este fost purtător de cuvânt al IJJ Olt, iar în prezent activa tot în cadrul acestei instituții. Miercuri a fost ziua în care s-a susținut proba de interviu, iar colonelul Botan a avut un punctaj final de 9,44, față de contracandidatul său, colonelul Gheorghe, care a obținut 8,72.

Punctajele pe care le-au obținut Botan și Gheorghe nu sunt definitive, cei nemulțumiți de note putând depune contestații în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, termenul de soluționare a acestora, în eventualitatea în care sunt depuse, este de 48 de ore. Apoi, rezultatele finale se vor afișa după alte 24 de ore.

În vârstă de 44 de ani, Botan a ajuns în 2017 la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, unde a fost împuternicit adjunct al șefului grupării, pentru ca din anul 2018 să ocupe funcția prin concurs. Înainte de anul 2017, acesta lucra din anul 2000 în cadrul Jandarmeriei Olt.

Postul de inspector șef al IJJ Olt era vacant din luna aprilie a anului 2021, când fostul comandant, colonelul Dorel Drejoi, a ieșit la pensie și a trecut în rezervă, predând conducerea unității colonelului Marin Boată.

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.