Condiții speciale pentru accesul în restaurantele din Olt

controale jandarmerieFlorin Homorean, prefectul județului, a organizat miercuri în Sala Europa o întâlnire cu reprezentanți ai sectorului HoReCa din judeţul Olt, inclusiv deţinători de săli de evenimente.

Accesul în restaurantele din Olt poate fi posibil doar cu certificat COVID, rezultat negativ la test RT-PCR sau la test antigen. Patronii restaurantelor au mai multe obligații, printre care citirea codului QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19.

„Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a asigura o mai bună punere în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului specifice acestui sector de activitate. Mă refer la permiterea accesului la evenimente private (nunţi, botezuri) ori la restaurant doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, adică acele persoane care deţin un certificat digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, transmite reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul de Olt Florin Homorean spune că a făcut un apel către organizatorii de evenimente private și anume să respecte reglementările în vigoare pentru a preveni apariția de noi cazuri de Coronavirus, inclusiv obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID-19 prin utilizarea aplicației Check DCC. „Consider că doar împreună, medici şi personal medical şi auxiliar, cetăţeni, autorităţi şi instituţii publice şi operatori economici, putem lupta eficient împotriva acestei pandemii. Reamintesc faptul că certificatul digital poate fi descărcat de pe portalul https://certificat-covid.gov.ro”, a adăugat prefectul județului.

Eveniment

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.